Propietats minerals

Description

1r ESO Proj CIEN-SOC Flashcards on Propietats minerals, created by Laura Selva Jové on 23/12/2022.
Laura Selva Jové
Flashcards by Laura Selva Jové, updated more than 1 year ago
Laura Selva Jové
Created by Laura Selva Jové over 1 year ago
751
0

Resource summary

Question Answer
EXFOLIACIÓ És la propietat de fracturar-se en fragments que conserven cares planes. La mica s'exfolia en l'amines i la galena en cubs.
COLOR És el tipus de llum que reflecteix quan és il·luminat amb llum blanca. De vegades, el color que presenta a les superfícies exposades a l'exterior és difierent del color de les superfícies no exposades.
LLUÏSOR És la manera com reflecteix la llum. Pot ser metál.lica, si el reflex és similar al d'una superfície de metall; vitria si és semblant al del vidre; greixosa, com el d'una superfície engreixada, mat, si te aspete apagat i sense brillantor.
DURESA És la resistencia de ser ratllat. El guix es ratlla amb l'ungla; en canvi, per a ratllar la calcita és necessari un objecte metál.lic. El diamant és el mineral més dur i solament es pot ratllar amb un altre diamant.
COLOR DE LA RATLLA És el color de la pols que es produex en ratllar un mineral, que sempre coincideix amb el de la superfície del mineral. També es pot veure el color que deixa si el freguem, amb una superfície de porcella.
SOLUBILITAT Capacitat que té un mineral de dissoldre's en aigua. La sal gemma o halita (NaCl), per exemple, és molt soluble en aigua.
REACCIÓ AMB L'ÀCID CLORHÍDRIC En fer caure una gota d'aquest àcid en un tros de calcita, per exemple, es produeix efervescència, és a dir, es formen bombolles.
TENACITAT Resistència que un mineral oposa a trencarse o a deformar-se en aplicar-hi una força. La mica és un mineral elàstic. L'halita o sal gemma és un mineral fràgil.
Show full summary Hide full summary

Similar

French Intermediate
PrincessLaura
Biology: B2.1, cells and simple cell transport; B2.2, tissues, organs and organ systems
Henry Kitchen
C3 - Formulae to learn
Tech Wilkinson
Mechanics
james_hobson
Gender Theorists
Hazel Meades
B2, C2, P2
George Moores
Topic 1 Quiz - Elements & The Periodic Table
Musicdudejoe
Ancient Roman Quiz
Rev32
Ch. 2 Ancient Mesopotamia & Egypt
msandovalbarrios
PSBD TEST 1
amrik.sachdeva
CCNA Security 210-260 IINS - Exam 1
Mike M