Les avantguardes

Description

q
ENZO BAUTISTA MARTIN
Mind Map by ENZO BAUTISTA MARTIN, updated 2 months ago
ENZO BAUTISTA MARTIN
Created by ENZO BAUTISTA MARTIN 2 months ago
2
0

Resource summary

Les avantguardes
  1. Els anys 20 i els 30
    1. La dictadura de Primo de Rivera i la II República

      Annotations:

      • https://historiaalcompleto.webnode.es/edad-contemporanea/de-primo-de-rivera-a-franco/la-dictadura-de-pedro-de-rivera/
      1. L'any 1902 Alfons XIII va accedir al tron. L'any 1898 va ocórrer la perduda de Cuba i Filipines, les últimes colònies espanyoles, i les derrotes militars en la guerra amb el Marroc, havien provocat un fort malestar social. En 1923 Primo de Rivera va donar un colp d'estat, va instaurar una dictadura.
      2. La dona en els anys 20 i 30

        Annotations:

        • http://www.amartorell.com/html/public/portal?showContent=NOTICIES&content=82146
        1. Els anys vint varen suposar un canvi en l’estil de vida i la mentalitat de la societat després del sofriment provocat per la Gran Guerra. Aquest període va estar marcat per un cert hedonisme i per la recerca de la felicitat i de la diversió, fet que incidí també en la moda, la música, el cinema i l’oci. El país referent d’aquest període fou sens dubte Estats Units d’Amèrica. La seva competició per assolir el lideratge mundial no només fou una conseqüència de la seva intervenció en el conflicte bèl•lic, sinó també de l’exportació a nivell mundial de la seva tecnologia, dels seus productes i dels seus mitjans audiovisuals, proclamant i expandint el seu model de vida : L’American way of life.
        2. Avanços científics i culturals

          Annotations:

          • http://recursostic.educacion.es/secundaria/edad/4esotecnologia/quincena1/4q1_contenidos_2f.htm
          1. En esta època apareixen molts invents i innovacions tecnològiques com per exemple, la ràdio, la televisió, el telèfon mòbil, les centrals nuclears, els robots, els CDs i Dvds, el cinema, els microprocessadors, els ordinadors personals, els electrodomèstics..
          2. L'època dels ismes
            1. Cubisme

              Annotations:

              • https://es.wikipedia.org/wiki/Cubismo
              1. El cubisme és considerat la primera avantguarda, ja que trenca amb l'últim estatut renaixentista vigent a principis del segle XX, la perspectiva. En els quadres cubistes, desapareix la perspectiva tradicional. Tracta les formes de la naturalesa per mitjà de figures geomètriques, fragmentant línies i superfícies.
              2. Futurisme

                Annotations:

                • https://es.wikipedia.org/wiki/Futurismo
                1. El futurisme és el primer moviment artístic que s'organitza com a tal, es reconeix i es definix en 1909 a través del Manifest futurista. Es busca l'escàndol, s'admira la velocitat i la tecnologia, els senyals d'identitat del món modern i pretén trencar amb el passat.
                2. Dadaisme

                  Annotations:

                  • https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwj1oPOv1uSEAxVDwAIHHTihBFwQFnoECA8QAw&url=https%3A%2F%2Fpreparatoria2.uanl.mx%2Fdescarga.php%3Fdcm%3D76&usg=AOvVaw3E0yq8dCaqzoMUazdIV6Be&opi=89978449
                  1. El dadaisme va ser un moviment artístic que va sorgir a Europa (ciutat suïssa de Zuric) l'any 1916. També conegut com a moviment Donada, esta avantguarda va ser creada per un grup d'artistes (pintors, escriptors i poetes) de la Primera Guerra Mundial refugiats en 1916 en Zurich, Suïssa.
                  2. Surrealisme

                    Annotations:

                    • https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwi17I_11eSEAxWk1wIHHUOzDagQFnoECA4QAw&url=https%3A%2F%2Fmasdearte.com%2Fmovimientos%2Fsurrealismo%2F&usg=AOvVaw1SRm9zOhPM0NiXKqOaNXgx&opi=89978449
                    1. El Surrealisme proposa una teoria de l'inconscient i de l'irracional com mig per a canviar la vida, la societat, l'art i l'home per mitjà de la revolució. No és un moviment amb unitat d'estil, sinó una sèrie d'investigacions d'artistes individuals, cadascun amb un estil propi.
                3. La lliteratura

                  Annotations:

                  • https://es.wikipedia.org/wiki/Literatura_del_siglo_XX
                  1. La literatura del segle XX comprén les obres, els moviments literaris i els autors del segle XX. És un segle marcat per conflictes bèl·lics que van sacsejar la consciència dels escriptors, la influència de les tecnologies (especialment les arts audiovisuals com el cinema i els mitjans de comunicació, fins i tot la ràdio, televisió, i Internet), la ruptura dels límits estrictes entre gèneres, i l'intercanvi entre diferents llengües i cultures, que fan que les obres mostren un grau de cosmopolitisme i influencies mestisses molt major que en els segles precedents. La literatura del segle XX es caracteritza pel desig d'experimentació i l'aparició de diferents avantguardes que busquen crear noves formes i nous continguts. Trenca amb els elements tradicionals de la literatura: crea narracions amb salts cronològics, empra nous escenaris en teatre, trenca la mètrica i la rima en poesia, etc.
                  2. El Teatre

                    Annotations:

                    • https://es.wikipedia.org/wiki/Manifestaciones_y_modalidades_del_teatro_en_el_siglo_XX
                    1. El siglo XX fue el tercer gran momento en la historia del teatro, en el que se ensayaron diversas modalidades. Fue un momento de grandes transformaciones donde gracias a la labor de muchas personalidades se fue renovando el teatro en todas sus dimensiones, desde el texto escrito, sus elementos, su estructura, a las particularidades de la puesta en escena, las actuaciones y todos los elementos que entran en juego a la hora de representar una obra. Algunas de estas modalidades fueron el teatro simbolista, el poético, el neorrealista, el político, el libre, teatro del absurdo, teatro del arte, el experimental y el teatro independiente.
                    Show full summary Hide full summary

                    Similar

                    VERBOS VALENCIANO
                    bmonzonjose
                    Ausiàs March. Activitat multimèdia (Àlex Lluch)
                    Àlex Lluch
                    Valencià - Literatura PAU - Tema 1
                    Amanda Torrente
                    UNIDAD 1 DIBUJO NORMALIZADO
                    jose ricardo cuero hernandez
                    ESTRUCTURA DEL ESTADO COLOMBIANO
                    Juan Barrero
                    01. L01 (unidad 1 profesor)
                    Jose Antonio Vazquez
                    TEMA 3. La actividad económica
                    Laura Espina
                    steven ramirez
                    Steven Ramirez D
                    DAÑO Y LESION CEREBRAL
                    c casta
                    tica apara amador
                    Darlin Frias
                    Generalidades de los aceites esenciales.
                    David posada