Собирање и одземање до 1000 без премин

Description

Се е лесно кога се учи !!!
Vanco Petrusevski
Flashcards by Vanco Petrusevski , updated more than 1 year ago
Vanco Petrusevski
Created by Vanco Petrusevski over 9 years ago
426
0

Resource summary

Question Answer
Како успешно да ги решам и проверам задачите од картончињата??? На предниот дел од картончето имаш задача која треба да ја пресметаш напамет или на лист хартија! За да провериш кликнуваш на картончето и на задната страна е одговорот. Ако и ист со твоето решение кликаш на подигнат палец (like) ,а ако се разликува на спуштеното палче под картончето!!! Откако ова ќе го прочиташ кликни на картончето па на подигнатото палче под него и започни со решавање!!! СО СРЕЌА УЧИ И ЗАБАВУВАЈ СЕ !!!
300 + 60 = 360
702 - 2 = 720
850 - 50 = 800
410 + 80 = 409
990 - 10 = 1000
247 + 132 = 379
156 + 731 = 997
( 850-30) - 320 = 500
620 + (280 - 80) 800
Збирот на броевите 453 и 236 зголеми го за 310 969
Show full summary Hide full summary

Similar

Деление двузначного числа на двузначное
Эльвира Шемякина
Доли и дроби
Татьяна Иващенко
Тест 1- събиране и изваждане на числата до 6
Светла Събева
Събиране и изваждане до 6
Светла Събева
Tablica za umnovenie s 3
marsies marsies
Множества - основные определения
Анна Лисицкая
7. Раскраска графов
Sergei Fomin
Обыкновенные дроби
Анна Лисицкая
Десятичные дроби
Анна Лисицкая
Математически задачи с числата до 5
Светла Събева
8. Планарные графы
Sergei Fomin