GRECIA

Description

Grecia es important
evelyn ortiz
Flashcards by evelyn ortiz, updated more than 1 year ago
evelyn ortiz
Created by evelyn ortiz about 9 years ago
238
0

Resource summary

Question Answer
GRECIA
Concepte colonització Acció per la qual territoris són ocupats, explotats per un país estranger del qual depenen políticament i econòmicament... Les colònies no són sobiranes i són administrades de manera directa i autoritària, de tal manera que els autòctons són supeditats. Una colònia de poblament apunta a establir una població sobre un territori del qual no és originari. Una colònia d'explotació pren les riqueses naturals dins l'interès de la "metròpoli" desenrotllant un sector primari, les indústries i els revinguts queden reservats als colonitzadors (definició general).
LES COLONITZACIONS GREGUES Entre els anys 750 aC i 550 aC (segles VIII-VI aC) els grecs van colonitzar tot el Mediterrani. Plató deia que en aquell mar hi havia tantes colònies com granotes al voltant d’un estany. Al llarg d’aquests dos segles d’expansió colonitzadora, els grecs van difondre entre els habitants de les colònies el concepte de panhel·lenisme: van reproduir l’esquema polític de les metròpolis, van aportar la seva llengua i la seva cultura, i van desenvolupar el comerç i les petites indústries. L’esperit aventurer dels grecs va acabar quan l’imperi persa va amenaçar les colònies gregues del Mediterrani oriental i quan cartaginesos i etruscos van iniciar la seua pròpia expansió.
Causes de la colonització En el segle VIII aC, a Grècia es van donar tot un seguit de circumstàncies que van afavorir el procés colonitzador: -L’augment demogràfic i l’escassetat de terres de conreu van fer que la població emigrés a la recerca de terres fèrtils que li permetessin subsistir. -El creixement del comerç i la necessitat d’exportar productes [ceràmica, armes, oli d’oliva i vi] van activar el transport marítim; a més, la manca de metalls, com l’estany i el coure, i cereals va fer que els grecs sortissin a la recerca de noves terres. -Els enfrontaments polítics en algunes polis va obligar els seus ciutadans a emigrar cap a altres llocs per tal d’evitar lluites internes.
Colonies gregues i el país actual on es troben. Espanya: -Emporiae,-Malaca,-Gadir,-Eivissa França: -Massilia Italia: -Rome,-Cumae,-Tarenlum,-Sybaris,-Sicily,-Panonmus,-Molya,-Syracuse,-Hiroena,-Calanae,-Corsica,-Sardinia Líbia: -Utica,-Carthage,-Cyrene Turquia:,-Sinope,-Rhodes,-Cyprus,-Byblos,Thera Altres: -Tingus,-Naucralis,-Tyre,-Sindon,-Corilin ,-Atheris,-Byzantium,-Odessus,-Olibia,-Chersonesus,-Tanais,-Epidamnus
Show full summary Hide full summary

Similar

SIMULACRO DE SOCIALES.
Nayibe Perilla
Examen de Sociales - GED
Diego Santos
Test de Geografía
maya velasquez
Esquema Del Feudalismo
irismateos
LA PREHISTORIA.
Manuel Jesús García
Los tres sectores de la sociedad
Adrián Ricco
Mapa conceptual de ciudadania
Daniela GARCES GONZALEZ
LA POBLACIÓN ESPAÑOLA
jimenalopezbarca
Colonitzacions
Josenka Alava
ARTE DE GRECIA
Alex Velazquez